Waarom is energie besparen zo belangrijk

1.5 (29.79%) 243 votes

We krijgen vaak wel de vraag: waarom moet men energie besparen? En ja.. Waarom doen we het eigenlijk? Waarom is energie besparen zo belangrijk? Er zijn verschillende antwoorden die we kunnen geven. Ten eerste het milieu, maar ook de kosten. We werken de verschillende antwoorden hieronder uit!

Waarom besparen we energie?

Waar het veel mensen vooral om gaat: met energie bespaar je ook geld. De factuur die je aan het einde van de maand krijgt voor gas en electra, of voor het water, wordt gewoon minder. Zo houd je meer geld over voor andere dingen. Dus: douche wat minder lang, draai die verwarming een tandje lager en laat de kraan niet lopen. Zo kun je tientallen euro’s (voor extreme voorbeelden) per maand besparen. Maar al doe je dit, en je houdt €50 in een jaar over, dan is het het nog waard!

Andere redenen om energie te besparen?

Jazeker! Energie is natuurlijk schaars. Dit betekent dat je het niet oneindig veel kan maken. Gas moet ook gewonnen worden, en er zijn geen oneindige hoeveelheden. Het houdt allemaal een keer. Wij leven in een land waar tot nu toe alles in overvloed is. Als je wat minder energie gebruikt, ben je beter voor het milieu! Als iedereen het zou doen, dan zijn we heel goed bezig met zijn allen!Bij het produceren van energie, komen er stoffen vrij die schadelijk zijn voor het milieu. De bekendste is nog wel CO2, oftewel koolstofdioxide.

Waarom is energie besparen zo belangrijk?

Dus.. waarom is energie besparen zo belangrijk? Dat antwoord weten wij nu! Ten eerste, je eigen portemonnee. Die is voor iedereen heel belangrijk. Maar last but not least, we laten een beter milieu aan onze kinderen over. We houden meer gas over voor de toekomstige generaties, de luchtkwaliteit is wat beter, genoeg redenen dus om energie te besparen! Al doe je het niet voor jezelf, dan doe je het wel voor een ander!

Comments are closed.