Energie besparen op school

3.2 (63.25%) 1315 votes

Veel mensen weten wel hoe ze thuis slim om moeten gaan met energie. Energie besparen kunnen mensen zelf wel, de vraag is het of het ook op school gebeurt. Energie besparen op school schijnt ook niet goed te gebeuren. Alles wat je thuis kunt besparen, kun je op een school wel x10 besparen! Een goed en snel voorbeeld is papier: worden er niet teveel lege A4tjes weggegooid? Is het kringlooppapier? Slim papiergebruik bevordert de besparing van energie! Nog meer tips nodig? Kijk dan hier!

De verwarming op school: is er energie te besparen?

Wordt de verwarming ’s nachts gebruikt? Zo ja, dan is de school niet slim bezig! Hier valt dan heel veel te winnen qua energie besparen op school. De vraag is niet alleen hoeveel energie er middels een verwarming het schoolgebouw in gaat, blijft het ook binnen? En dan bedoelen wij: is het schoolgebouw voorzien van voldoende isolatie? Dubbel glas? Worden er geen lege lokalen verwarmt? En een andere belangrijke tip om energie te besparen op school: is de ventilatie wel goed? Dit moet wel zo zijn omdat vochtige lucht moeilijker te verwarmen is dan verse lucht. En met 30 kinderen per lokaal die ’s ochtends helemaal nat door de regen een lokaal binnenstappen, tellen dat soort dingen in een school met 10 of meer lokalen natuurlijk wel op…

Stroom op school: kan men hierop nog energie besparen?

In een school is alles natuurlijk x10. Vind jij dat je thuis veel lampen hebt? Dan heeft de school er wel 10x zoveel. Daarom is er ook 10x zoveel te besparen. Vooral op stroom: zijn het spaarlampen? En gaan de computers uit als niemand erop zit? En gaan ze uit als iedereen uit is? En nee, geen standby, we hebben het over uit. Want ook computers op standby gebruiken veel energie, vooral als het er 100 zijn! Gebruikt de energieleverancier van de school wel groene energie? En is het een goedkope?

Met de fiets of met de auto?

Kinderen komen naar school altijd met de fiets. Maar de leerkrachten, en de directie? Komen die ook met de fiets? Zo nee, dan komen ze waarschijnlijk met de auto naar school. Energie besparen op school gaat ook door buiten de schoolmuren! De leerkrachten besparen niet alleen energie als ze met de auto naar school komen (net als de kinderen), het is ook nog eens veiliger voor de kinderen!

Comments are closed.