Energie besparen op iPad (tablet)

Rate this post

Energie besparen is natuurlijk heel belangrijk. Veel mensen zetten ook wel het licht uit als het kan, en laten de kraan ook niet onnodig lopen. Wat veel mensen echter vergeten, is dat het opladen van elektrische apparaten zoals een iPad of een ander soort tablet, ook energie vraagt. In dit artikel gaan we er verder op in.

Energie besparen op tablet (iPad)

Op een tablet (zoals een iPad) kun je een heleboel energie besparen. De beste tip: zet stroomverbruikers zoals 3G, bluetooth, wifi, hotspot uit als het kan. Ga je een stukje tekst typen? (net zoals ik nu aan het doen ben 😉 ) Zet de vliegtuigmodus dan gewoon aan! Dit is hetzelfde als bluetooth/wifi/3G uitzetten. Waarom? Zo bespaar je energie! Je doet langer met de batterij in de tablet, en je hoeft hem dan dus ook minder snel op te laden. En dat zie je uiteindelijk terug in de factuur! Een andere tip is nog om het automatische slot (voorbeeld is de iPad: instellingen > algemeen > automatisch slot) op 1 minuut of 2 minuten te zetten. Als je de iPad of de tablet nu weglegt, springt de ipad na een ingesteld aantal minuten op standby. Het felle scherm staat op deze manier lekker uit, en je bespaart er dus een hoop energie mee!

Laad de iPad (of andere tablet) lekker op het werk op

Heb je een kantoorbaan? Neem de iPad of andere tablet dan gewoon lekker mee naar het werk, en laad hem daar op! Nu laad je de iPad mee op kosten van de baas. Bedrijven kopen energie veel groter in, dus die betalen er ook minder voor dan jij! Verzin gewoon als smoesje dat je de iPad even nodig had. Je bespaart er zelf in ieder geval energie en dus geld mee!

En zet de helderheid wat lager!

Comments are closed.