Energie besparen bij bedrijven

1 (20%) 9 votes

Energie besparen bij bedrijven is eigenlijk hetzelfde als energie besparen in huis, alleen dan in het groot! Als je gewoon een stuk groter denkt, is het principe hetzelfde!

Besparen op verwarming

Wanneer je wil besparen op je elektriciteitsfactuur bij bedrijven is het absoluut noodzakelijk om te beginnen bij de verwarming van het bedrijf. Verwarming is ongetwijfeld de grootste energieverbruiker en verdient daarom ook de meeste aandacht. Energie besparen doe je ook niet in één keer, maar wel over een langere periode. Het heeft bijzonder weinig nut om bijvoorbeeld enkele dagen de verwarming volledig uit te schakelen om deze nadien een week een tandje hoger te zetten. Het is een behoorlijk stuk efficiënter om de verwarming gewoon één of een paar graden te verlagen en dat niet voor even, maar wel voor een langere periode. Op deze manier spaar je niet één keer elektriciteit uit, maar wel iedere dag opnieuw. Het is door op deze manieren te besparen dat je er voor kunt zorgen dat de kostprijs van jouw elektriciteitsfactuur van jouw bedrijf aanzienlijk kan worden beperkt. Als je elektriciteit wil besparen mag het in ieder geval duidelijk zijn dat je eerst in de richting van je verwarming moet kijken.

Energie besparen bij bedrijven

Bij bedrijven kun je ook energie besparen op andere zaken. Isolatie is een hele goede. Je bespaart hiermee eigenlijk niet de hoeveelheid energie wat erin gaat, maar meer wat eruit gaat. Warmte is kostbaar (kijk maar naar de gasrekening), daarom kun je het beste deze warmte binnenhouden. Isoleer verwarmingsbuizen, zet er dubbel glas in, zorg ervoor dat de verwarmingsbuizen efficient zijn, isoleer het dak, doe er in ieder geval alles aan om de warmte binnen te houden! Het is zonde om de waardevolle energie (want warmte is energie) naar buiten te laten glippen!

Overige tips

Vervang gloeilampen door spaarlampen, sluit de deuren zo vaak mogelijk en zet de apparatuur ’s nachts uit! Precies hetzelfde als thuis dus!

Comments are closed.