Brandstof besparen in de auto

5 (100%) 1 vote

Energie besparen in de auto. Voor veel mensen geen gemakkelijke opgave. Maar het is ook gewoon niet makkelijk. Veel mensen begrijpen de redenen niet, of zien het nut er gewoon niet van in. In dit artikel gaan we er dieper op in!

Brandstof besparen in de auto

Ten eerste, de waarom. Waarom zou je brandstof besparen? Ten eerste, word eens wakker… JE BESPAART ER BRANDSTOF MEE! En met de huidige brandstofprijzen is elke druppel die je bespaart mooi meegenomen. Ten tweede, je helpt mee met het terugdringen van de broeikasgassen. En ten derde, je laat wat meer brandstof over voor je kinderen. Want brandstof wordt natuurlijk niet uit het niets gemaakt, hier is olie voor nodig. En de olie gaat een keer opraken.

Zuinig rijden loont!

We kunnen heel technisch gaan doen, dat het ronddraaien van de wielen heel veel wrijving veroorzaakt waardoor het laten ronddraaien van de wielen dus eigenlijk al een verlies van energie / brandstof is, maar we gaan het hebben over praktische zaken. Een goed voorbeeld van brandstof besparen in de auto is zuinig rijden. Remmen is eigenlijk heel inefficiënt. Je rijstijl zou dus zodanig aangepast moeten worden, dat je zo weinig mogelijk remt. Hoe doe je dat? Door zo goed mogelijk uit te rijden. Trek niet heel snel op, zodat je bij het stoplicht weer moet remmen. Het beste is om rustig op te trekken, en voordat je bij het stoplicht bent het stoplicht alweer op groen te zien gaan. Zo rijd je het efficiëntst.

Nieuwe auto kopen bespaart ook energie!

Verder, als je auto heel oud is, is hij vaak ook helemaal niet zuinig. Je kunt misschien beter een nieuwe(re) auto kopen, die wat zuiniger rijdt. Hiermee bespaar je op brandstof, wat dus energie is. Je geeft wel veel geld uit aan een nieuwe(re) auto, maar dit haal je er na een aantal jaar natuurlijk ook weer uit. Bovendien gaat de nieuwere auto minder snel kapot, waardoor je ook weer minder geld aan onderhoud hoeft uit te geen.

Schakel de energieverbruikers in je auto uit!

Laatste puntje: zet geen energieverbruikers in de auto onnodig aan. Achterruitverwarming bij 10 graden celsius bijvoorbeeld, of een airco als het buiten gewoon 15 graden is. Zo kun je echt brandstof besparen in de auto. Of een verwarming bij een kort ritje, dat slaat ook nergens op. Voordat de verwarming echt werkt, ben je dan alweer uit de auto. Onnodig brandstofverbruik dus. Leuk dingetje: als je al dit soort stroomverbruikers uitzet, kun je bij de meeste auto’s wel ongeveer 5% sneller optrekken. Dat is dus mooi meegenomen! En je bespaart er dus ook nog eens brandstof mee!

Comments are closed.